Accountants

Accountants

Accountant

Het beroep accountant heb je vast wel eens voorbij horen komen in de wandelgangen. Voordat ik een eigen bedrijf had en met een accountant te maken had, wist ik ook niet wat diegene voor me kon betekenen. Je hebt als particulier immers niet vaak met een accountant te maken! Maar wat doet een accountant allemaal en waarom is het sommige gevallen verstandig om een accountant in de arm te nemen? Ik zet de voordelen voor je op een rij zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Lees snel verder en doe er je voordeel mee!

Wat is een accountant?

De definitie van een accountant is letterlijk: een vertrouwenspersoon voor het maatschappelijk verkeer. Zo kan hij voor jou uitzoeken hoe betrouwbaar de jaarrekening van een bedrijf is. Heb je als ondernemer een vraag over de salarisadministratie of een andere vraag over de financiën? Ook dan is een accountant je steun en toeverlaat. Ik maak onderscheid tussen vier soorten accountants:

  • Openbaar accountant. Werkt voor een accountantskantoor of heeft een eigen kantoor;
  • Intern accountant. Intern in dienst bij een grote onderneming of instelling;
  • Overheidsaccountant. Werkt bij een accountsafdeling van een gemeente of een ministerie;
  • Account in business. Werkzaam in het financieel management in een organisatie.

Voordelen van een accountant

Wanneer je kiest voor een accountant, geniet je van een hoop voordelen. Maar welke voordelen precies? Die heb ik voor je op een rijtje gezet:

  • Tijdbesparend. Doordat een goede accountant de vele werkzaamheden van je overneemt, bespaar je veel tijd;
  • Complete administratie. Een accountant kan de complete administratie van u overnemen;
  • Professionele adviezen. Van het doen van grote aankopen tot aan het aannemen van medewerkers en overnames;
  • Hulp bij belastinggerelateerde zaken;
  • Verklaringen. Bijvoorbeeld het aanvragen van een financiering of een rapport.

Kies voor een accountant

Als ondernemer wil je je uiteraard richten op datgene waar je goed in bent: het ondernemerschap. Kies voor een accountant en bespaar jezelf een hoop kopzorgen. Die zorgt ervoor dat je de beschikking hebt over betrouwbare financiële gegevens. Handig voor jou als ondernemer, maar ook voor eventuele mede-eigenaren. Zo kan een accountant de complete administratie van je overnemen en je helpen bij belastingzaken. Ondernemers doen niet voor niets vaak een beroep op een professioneel accountskantoor. Het is een betrouwbare, deskundige en veelzijdige professional. Wil je meer weten over wat een accountant voor je kan betekenen? Lees gerust verder!

Reageren is niet mogelijk.