Geld lenen?

Geld lenen?

Geld lenen

Wil je een lening afsluiten? Misschien wil je wel op vakantie of wil je met je gezin naar New York. Leuk! Toch is het niet verstandig om voor de aanschaf van een auto te lenen of te betalen met de creditcard. Je betaalt namelijk erg veel rente. Soms wel 10%! Dat is zonde van het geld, toch? Lenen kost veel geld, dat lijken sommige mensen soms te vergeten. Je wilt immers niet in een scenario belanden waarin je schulphulpverlening nodig hebt. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Vandaag deel ik tips met je op het gebied van leningen, zodat je de juiste lening kunt afsluiten voor jouw situatie. Ik geef je er alvast één: leen niet te veel.

Kies niet voor gemak

Leen niet voor iedere aanschaf. Heb je een nieuwe wasmachine of TV nodig? Leen niet, want je betaalt dan veel te veel voor de lening. Ook het gebruiken van een creditcard of rood staan kost veel geld, doordat je veel rente betaalt. Vergeet niet dat geld lenen geld kost.

Spaarrekening

Als je een spaarrekening hebt is het niet verstandig om te lenen. Waarom zou je immers lenen als je het ook meteen zelf kunt betalen? Je betaalt meer rente op de lening dan dat je rente krijgt op je eigen spaarrekening.

Rentestand is tijdelijk

Dat je een lening afsluit tegen een lage rente, betekent niet dat die rente altijd zo laag blijft. Misschien moet je 2 jaar later wel het dubbele aan rente betalen. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Ga dus niet blind op de lening met de laagste rente af, maar vraag naar het rentetarief na de actieperiode. Misschien is een andere lening in jouw geval wel beter en aantrekkelijker.

Pas op!

Pas op voor illegale kredietaanbieders. Is de kredietaanbieder geen bekende bank? Check dan altijd of deze kredietaanbieder beschikt over een AFM-vergunning. De AFM houdt toezicht op de financiële markten.

De voorwaarden

Je moet te allen tijde de voorwaarden van de lening controleren. Zo wil je weten hoe hoog de rente is, wat de leensom is, of je aflost, of er boetes zijn, wat de looptijd is, welke kosten je moet betalen en of er een verzekering moet worden afgesloten voor de lening.

Iedere maand betalen

Dat je de lening nu terug kunt betalen, betekent niet dat dat over een paar jaar of maanden ook nog lukt. Kijk daarom goed naar de toekomst en vraag jezelf af of je er wel goed aan doet. Je wilt immers niet in de schulden terecht komen en te maken krijgen met inkomensbeheer.

Lenen kost geld

Lenen kost geld, dus leen nooit te veel. Zo voorkom je dat je in de schuldsanering terecht komt en professionele hulp nodig hebt om er weer bovenop te komen. Kom je toch in de problemen? Schakel dan de hulp in van de professionals van Finqo of Fimar. Ze zorgen er graag voor dat jij je financiële situatie weer op de rit krijgt.

Reageren is niet mogelijk.