Woningmarkt trends 2019

Woningmarkt trends 2019

Woningmarkt trends 2019

Ben je op zoek naar een nieuwe koopwoning? Gefeliciteerd! Je bent klaar voor de volgende stap. Een nieuw huis, een nieuw begin. Een schone lei, op een nieuwe plek. Misschien wil je wel in een jaren 30 huis wonen, of is je oog gevallen op een zelfvoorzienende nieuwbouwing. Op het gebied van wonen spelen er ieder jaar weer trends. Maar wat zijn de woningmarkt trends van het jaar 2019 eigenlijk? Wij lichten de trends voor je uit! In welke trend herken jij je woonwens?

1. Stijging van de huisprijzen

Allereerst is het van belang om de zaken op de huidige woningmarkt aan te kaarten. In deze tijden zijn de huizen duurder dan ooit tevoren, dat zal nog wel een tijd zo blijven. Ook in 2019! Zo zijn de prijzen van nieuwbouwhuizen door de jaren heen flink gestegen. Tussen 2015 en 2018 is de prijs van een gemiddelde nieuwbouwwoning met €90.000 gestegen. Maar ook voor een bestaand huis betaal je aanzienlijk meer! Maar liefst 60.000. Naar verwachting zal deze trend de komende jaren aanhouden. Spreek met een adviseur voor nieuwbouwadvies of vraag je makelaar naar huizen die bij jouw budget passen.

2. Vraag naar rijtjeshuizen neemt af.

Steeds minder mensen hebben interesse in een rijtjeshuis. Doordat er een sterke afname is van het aantal singles en alleenstaande ouderen, zijn andere woonvormen meer en meer in trek. Hierbij kun je denken aan initiatieven waarmee jongeren samenwonen met ouderen, woongroepen, meergeneratiewoningen en tiny houses.

3. Alternatieve woningen

Je hebt er vast al veel over gehoord: alternatieve woningen. Voor veel mensen wordt milieubewustzijn immers steeds belangrijker. Daarnaast kun je op de langere termijn veel besparen op het verduurzamen van je huis. Misschien ken je wel iemand die er alles aan doet om het huis zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zonnepanelen, aardwarmte of biogas. Het kan allemaal!

4. Meer natuur

Steeds meer architecten en ontwerpers integreren de natuur tijdens het realiseren van woonwijken en woningen. Er wonen namelijk steeds meer mensen in stedelijke gebieden. Flats met bomen er op. In Utrecht en Eindhoven kom je deze groene flats al tegen!

5. Slimme apparatuur in de woning

De verlichting aan doen via een app op je telefoon of terwijl je naar huis rijdt alvast even de verwarming aan doen. Of doe je wel eens de gordijnen open en dicht met je telefoon? De technologie gaat steeds verder, tegenwoordig kan het allemaal. Deze trend zet zich verder voort. Wellicht hoeven we over een paar jaar helemaal niks meer zelf te doen in huis en nergens meer over na te denken.

6. Alles online

Tegenwoordig doen we bijna alles online. Boodschappen bestellen, tv kijken, kleding bestellen en nog veel meer! Het is in deze tijd ook al mogelijk om online te bieden op de woning van je woning. Zo weet je meteen waar je aan toe bent, want je kunt direct zien of er al eerder op het huis is geboden. Dan loop je niet het risico dat je te veel of te weinig biedt.

Welke trend herken jij?

Nu ben je op de hoogte van de laatste trends op de woningmarkt. Heb je deskundig advies nodig of wil je meer weten over de hypotheekvormen en de maximale hoogte van jouw hypotheek? Neem dan contact op met de adviseurs van RHS Makelaars, Melior of Finsens. De deskundige medewerkers helpen je graag verder.

Reageren is niet mogelijk.